אחת האמרות השגורות ביותר בפיהם של אנשים מבוגרים היא שגם אם השכל והחשיבה חדים כתער, הגוף הוא בדרך כלל זה שבוגד. ואכן, גם האנשים המבריקים ביותר בדרך כלל סובלים במידה כזו או אחרת מסימני הגיל. אחת מן התופעות הנפוצות ביותר היא ירידה באיכות הראייה, כשהסיבה לכך לעיתים קרובות היא התפתחות מחלות הקשורות לרשתית העין.
בתוך קבוצת מחלות רשתית העין, המחלה המאפיינת ביותר חולים מבוגרים היא ניוון רשתית (AMD). במהלך התפתחות המחלה, תאי המקולה הנמצאים במרכז הרשתית ומספקים לראייה את החדות שלה, מתנוונים או מתים. מסיבה זו, המחלה לא גורמת לאובדן ראייה מוחלט, אלא פוגעת באיכות הראייה. זהו כאמור תהליך טבעי שמתרחש עם הגיל, במיוחד מגיל 60 ומעלה. עם זאת, ניתן לזהות את המחלה באמצעות בדיקת עיניים מקיפה אותה מומלץ לבצע לפחות פעם בשנה, גם כן החל מגיל 60.
ישנן כמה גישות עיקריות לטיפול במחלה :
1.הגישה המערבית - מתן ויטמינים. לפי גישה זו, מהרגע בו זוהתה המחלה והיא עוד בשלבים ההתחלתיים שלה ("השלב היבש"), יש לתת לחולה תוספת של ויטמינים מיוחדים היכולים לעצור את הידרדרות המחלה. כאשר המחלה מגיעה לשלב המתקדם שלה ("השלב הרטוב"), יש צורך להשתמש בתרופה אבסטין על מנת לפעול כנגד הצמיחה של כלי דם חדשים הגורמים להחמרה בניוון ואף לאובדן ראייה פתאומי.
הבעיה העיקרית בגישה זו היא שאפקטיביות הטיפול בשלב היבש עדיין נתונה במחלוקת ולכן במקרים רבים מעדיפים לחכות עד שמחלה תתדרדר על מנת שיהיה אפשר להתחיל לטפל בה, וזהו כמובן מצב שאינו אופטימאלי ואף מסוכן. גם לתרופה אבסטין אשר ניתנת בזריקות יש תופעות לוואי הגורמות לחוסר נוחות (מעבר לעצם הזריקה עצמה כמובן).
2.גישת הרפואה הסינית - הגישה הסינית רואה את הגוף כמכלול ולכן משתמשת במגוון שיטות מסורתיות כגון טיפול באמצעות דיקור שונים (לעיתים באמצעות חום או גירוי חשמלי), צמחי מרפא והמלצות תזונתיות אישיות. לפי התומכים בגישה זו, הטיפול משקם את מעבר הדם והחמצן אל רשתית העין ולכן יכול לעצור את הידרדרות המחלה ואף לשפר את המצב הקיים.
מלבד הצורך להיבדק מדי שנה בשנה, ישנם עוד מספר טיפים חשובים לשמירה על הראייה בגיל מבוגר :