מדריך לשמירה על שיניים בריאות בגיל הזהב

העלייה בתוחלת החיים יוצרת אתגר משמעותי עבור בני גיל הזהב, על מנת לתפקד בצורה טובה ולשמור על איכות החיים שלהם, עליהם לשמור על בריאותם מהיבטים שונים, אומנם לא תמיד זה מתאפשר מפאת גילם, ובמקרים רבים מחלות מסוימות הינכן כרוניות ואף משפיעות על היבטים רחבים גם בכל הקשור לבריאות וגם בדברים אחרים בחיים.


דוגמה טובה לאתגר שעומד בפני בני גיל הזהב היא שמירה על שיניים בריאות. אין ספק שהצורך לשמור על שיניים בריאות אינו נובע רק מהרצון ליהנות מאפשרות לחייך חיוך מלא ויפה כמו שהם חייכו עשרים או שלושים שנה אלא מעבר לכך, מדובר בצורך שנועד לשמור על איכות החיים, על מנת שיוכלו ללעוס בצורה רגילה, לשמור על היגיינה, להקפיד על כך שלא ייווצרו מחלות שונות אשר עלולות לפגוע בתפקודים אחרים בחלל הפה והלסת וכן בשביל למנוע ירידה ביכולות המוטוריות.


שמירה על בריאות השיניים בגיל הזהב אינה שונה באופן מהותי משמירה בגילאים צעירים יותר.
יש להקפיד על ביקור קבוע אצל רופא שיניים, יש להקפיד על ביצוע טיפולים כנדרש, דוגמת טיפול שורש, סתימות ועוד. יש להקפיד על ביקור אצל שיננית לפחות פעם בחצי שנה, צחצוח שיניים 3 פעמים ביום, שימוש בחוט דנטאלי, כמו כן יש לצרוך מאכלים שאינם גורמים נזקים לשיניים כמו ממתקים, משקאות ממותקים וכדומה.

הבעיות שעלולים להתקל בהן בגיל הזהב

כפי שניתן להבין, בני גיל הזהב עלולים להיתקל במגוון רחב של בעיות שעלולות להשפיע על הדרך בה הם יכולים לשמור על בריאות השיניים.

בניגוד לצעירים, הרי שהרבה פעמים מחלות בהם לוקים אנשים בגיל הזהב משפיעות גם על השיניים, למשל מחלות דם, סוכרת, לב ועוד. מדובר על מחלות אשר משפיעות באופן ישיר כמו גם דרך תופעות לוואי של התרופות בהן הם משתמשים.

דוגמה נוספת, ישנם הרגלים מסוימים שיכולים להשפיע באופן מהותי על בריאות השיניים. כידוע עישון, שתייה חריפה, צריכת מוגברת של קפאין, כל אלה ועוד משפיעים באופן ישיר על היגיינת הפה. בגיל צעיר ניתן להימנע מזה, בגיל הזהב קשה מאוד להיפטר מהרגלים אלו ויתרה מזו, המערכת הגופנית חלשה יותר מלעמוד נגדם.

נקודה אחרונה אליה נתייחס, היא מבנה הלסת. במידה ולא מבצעים טיפולי שיניים בגיל צעיר כנדרש, מגיעים לגיל הזהב עם שיניים תותבות, שתלים ודוגמאות אחרות של שיניים לא אמיתיות. דבר שיכול להשפיע על איכות וסגנון החיים. צריך לציין שלעיתים גם שמירה נאותה על כל האמור לא תצליח למנוע את הצורך בתותבות ודומיהן מפני שכאמור, תוחלת החיים שלנו עולה אך לאבולוציה לוקח זמן להדביק את הקצב הזה.

אז כיצד לשמור על בריאות השיניים בגיל הזהב

כאמור, בשלב ראשון יש להקפיד ללכת לרופא שיניים כנדרש. לא משנה אם זה בשביל בדיקה שגרתית או בשביל טיפול שורש או כל טיפול אחר, אסור להפקיר נושא זה.

בשלב השני, יש להקפיד על ניקיון השיניים וצריכת מזון שיכול לשמור על השיניים ולא לגרום לה נזק.

שלב שלישי, בכל מקרה של בעיה, יש לטפל בה מיידית על מנת שהבעיה לא תחמיר ותגרום נזק שלא ניתן עוד לטפל בה.

 

מחפשים בית אבות?

זקוקים לפתרון מיידי להוריכם?

פנו אלינו ונמצא פתרון יחדיו ! שיחת חינם 1-800-210-757

צור קשר

  • captcha

    הכניסו את הקוד המופיע בתמונה
  •