מעבר לבית אבות או לדיור מוגן כרוך בשינויים רבים, הן עבור הקשיש והן עבור בני משפחתו. לכן בחירת המקום בו יבלה את עיקר זמנו הנה חשובה ואין להקל בה ראש. היות ומדובר בנושא מעט מבלבל ומאוד רגיש, החלטנו לעשות לכם מעט סדר בדברים.
בשנים האחרונות קמים יותר ויותר בתי אבות לעצמאיים אשר מטרתם לספק את המענה המתאים מכל הבחינות. איך ניתן לבחור את המסגרת המתאימה? פירטנו על כך במאמר הבא
בימים עברו, מחלת ALS נחשבה למחלה שלא ניתן לחיות איתה לאורך זמן. עם השנים, הסתבר שיותר ויותר אנשים שחלו במחלה מאריכים חיים הרבה יותר מהתקופה שלה ציפו הרופאים.
פעמים רבות, בשלב בו הורינו מזדקנים, עולה השיקול למעבר לבית אבות. אופציית המעבר לבית אבות יוצרת קונפליקטים בתוך המשפחה וגורמת למתחים רבים ואפילו למריבות רבות בתוך משפחות.
בתי אבות בישראל מאפשרים לקשישים להמשיך לנהל את חייהם באיכות גבוהה. הסיבות למעבר לבית אבות בישראל הן שונות, ויכולות להשתנות בגלל שינוי במצבו המשפחתי של הקשיש, שינוי במצבו הבריאותי או אפילו שינוי במצבו הכלכלי.
הצורך בקהילה תומכת והחסרון בה, הקשיים הבריאותיים ולמולם תוחלת החיים המתארכת מביאים את הקשישים ובני משפחותיהם לבדיקת אפשרויות של טיפול ועזרה לקשישים, על מנת שיוכלו להמשיך ולהתנהל בחיי היומיום שלהם.
כיצד מבדילים למעשה בין בית אבות ובין דיור מוגן, כיצד יודעים מי מהם מתאים ביותר לאדם הזקוק להם ואיך עושים את הבחירה הנכונה?
אחד הרגעים הקשים והכואבים בחיים היא ההכרה בעובדה שהורינו אינם יכולים להסתדר באופן עצמאי, וכי עליהם להתחיל להסתייע בדיור מוגן בכדי להמשיך ולתפקד. ההכרה בעובדה זו אינה תהליך פשוט כלל לאף אחד מהצדדים, במיוחד לא אם ההחלטה מגיעה מצד הילדים.
מטרת שירות הייעוץ לקשישים ומשפחותיהם היא מתן אינפורמציה על בתי האבות השונים וסיוע בהתאמת בית אבות לצרכים שלכם תוך התחשבות במצב הקשיש, צרכים ויכולת כלכלית.
מי שבודק ברצינות את המציאות בבתי האבות הטובים והאיכותיים שקיימים בארץ מגלה עולם שונה לגמרי. הוא מגלה צוות שמסור לחלוטין לטיפול בקשישים, קשוב לצרכים שלהם, ומגלה גם מקום שמהווה מסגרת חברתית עבור הקשיש.
פעמים רבות שירותי ייעוץ עוזרים לנו לבחור לא רק בית אבות שנראה על פניו מוצלח, אלא גם לבצע בחירת בית אבות שמתאים למצב של ההורים שלנו. למה הכוונה? החוק מבדיל בין מספר מצבים של הקשיש, שעל פיו ניתן גם לסווג את המצב של הוריכם, ולהבין מהו בית האבות המתאים ביותר עבורם.
בחירת בית אבות לחולי אלצהיימר אינה משימה קלה, בייחוד כאשר מדובר באדם אשר כה יקר ואנו איננו מכירים את כל הקשור לסיווג בית האבות ולצוות המקצועי העובד בו.
ההורים שלנו כבר הפכו להיות אנשים מבוגרים, ואין ספק שהם צריכים למסגרת חדשה עבורם, שתוכל לעזור להם לנהל את חייהם בצורה טובה יותר.
בית אבות משולב הינו בית אבות אשר מאפשר לקשיש המגיע אליו לשהות בו לאורך כל חייו.
זה קורה במשפחות הכי טובות, הגיע הרגע וצריך להחליט - האם לשכן את ההורה/קרוב בבית אבות. איך עושים זאת? מה צריך לדעת כדי למצוא את המקום האידיאלי עבור אהובנו? הכל במאמר הבא..
זהו רגע לא פשוט, הרגע שבו מחליטים בני המשפחה שהגיע הזמן לשלוח את האב או האם לבית אבות סיעודי. לרוב זה קורה אחרי בעיה בריאותית מתמשכת או מצב שהולך ומתדרדר, תקופה קשה לכל בני המשפחה ובעיקר לקשיש שעומד בפני טלטלה נוספת – כניסה לבית אבות
מעבר של קשיש תשוש וסיעודי אבל לא בהכרח רק מי שמצבו מוגדר ככזה הוא שינוי וכמו כל שינוי, ודאי כזה שנכפה על אדם, מחייב לנקוט את כל הצעדים האפשריים על מנת להקל עליו להתמודד עמו ולהסתגל אל המקום החדש.
ההחלטה להעביר את הטיפול בהורה המזדקן, לבית אבות, כרוכה בקושי למשפחה ולקשיש.
לעיתים ההחלטה אינה מאפשרת הערכות רגשית וכלכלית, בשל החמרה במצב התפקודי, או אשפוז בבה"ח, שלא מאפשר חזרה לבית.
כיום אוכלוסיית הקשישים הולכת ומזדקנת, דבר שמצריך מאתנו, אלה שאחראים ודואגים להם, להבין איזה תנאים וסביבה תטיב עימם. מחקרים רבים מעלים את הנקודה כי השארת הקשיש בסביבתו המוכרת משפרת את איכות חייו, מעצימה אותו ומאפשרת לו עצמאות וחופשיות.
נתוני דוח העוני, שהתפרסמו לאחרונה, חושפים את המציאות העגומה לפיה שיעור הזקנים העניים עלה ל-22% , הדבר משתקף בנטל הגדול שנופל על בני 45+ שנאלצים לטפל, בעל כורחם, בשתי המשפחות, בילדיהם ובהוריהם