הצורך בביטוח סיעודי עבור חולים סיעודיים הולך וגובר עקב התארכות תוחלת החיים, ועקב ריבוי תאונות דרכים הן בקרב צעירים והן בקרב מבוגרים.
חולה סיעודי הוא אדם, שאינו מסוגל לבצע בעצמו חלק מפעולות היום-יום הבסיסיות ועל-כן נזקק לעזרה ולהשגחה. פעולות אלה נקראות A.D.L. ( Activities of Daily Living ) פעולות אלה כוללות: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, ללכת, לשלוט על הסוגרים.
אדם, שהוא תשוש נפש הזקוק להשגחה (למשל חולה אלצהיימר או דמנציה) נחשב גם הוא לחולה סיעודי.
האחריות העיקרית על הטיפול בחולה הסיעודי מוטלת על בני המשפחה של החולה. טיפול רפואי בחולה סיעודי אינו חלק מהשירותים של קופות החולים במסגרת חוק ביטוח בריאות ממלכתי.
חולה סיעודי המתגורר בביתו זכאי לקבל עזרה מהמוסד לביטוח לאומי מתוקף חוק ביטוח סיעוד. ההחלטה על מתן עזרה נעשית על-ידי המוסד לביטוח לאומי לאחר בדיקה של מצב בריאותו ומצבו הכלכלי. העזרה העיקרית היא במימון 15-10 שעות עבודה שבועיות של מטפלת המגיעה לבית החולה.
ביטוח סיעודי הוא חוזה עם חברת ביטוח, הנקרא פוליסת ביטוח. לפי חוזה זה, האדם עוד בהיותו בריא, משלם לחברת הביטוח, סכום כסף חודשי (פרמיה) והחברה מתחייבת להשתתף במימון אשפוז סיעודי או טיפול סיעודי בבית במקרה הצורך פוליסות סיעוד ניתן לרכוש דרך קופ"ח , או דרך סוכן ביטוח.
ערך מסולק – מאפשר למבוטח, ששילם את הפרמיה במשך מספר שנים והחליט להפסיק לשלם, לקבל תגמול חלקי מחברת הביטוח, אם יהיה מצבו סיעודי. מונח הקיים בפוליסות סיעוד פרטיות עם פרמיה קבועה בלבד.
פוליסת סיעוד בה תקופת ההמתנה ארוכה { שלוש או חמש שנים }
תקופת הפיצוי היא לכל החיים.
פוליסה זו באה להשלים הכיסוי הביטוחי הניתן בפוליסת סיעוד אחרת, שברשות המבוטח: פוליסת פרט, פוליסה קבוצתית באמצעות קופת חולים, או פוליסה קבוצתית אחרת.
חשוב להדגיש
כפל ביטוח - בקרות מיקרה אין התחשבנות בין הפוליסות שנרכשו, ניתן לקבל פיצוי מכולם.הצהרת בריאות- רצוי מאד להצטרף כל זמן שהאדם בריא, על מנת שיוכל להתקבל ללא החרגות.
במידה ואתם מעוניינים צרו קשר ואנחנו נעזור לכם לדעת מהם הזכויות שברשותכם - השירות ללא תשלום