איבחון קוגנטיבי על קצה המזלג

אם איש מקצוע אמר לכם כי הדרך הכי טובה לאבחן את התפקוד של ההורים שלכם או יקירכם, הינה באמצעות אבחון קוגנטיבי, בוודאי תהיו מעוניינים לבדוק מהו סוג אבחון זה, בטרם אתם מחליטים לשלוח את היקרים לכם לבצע אותו.

מהו אבחון מסוג קוגניטיבי

אבחון קוגניטיבי הינו אבחון הנעשה באנשים המשתייכים לכל שכבות הגיל, אך הקהל העיקרי שלו הם אנשים מבוגרים. אם הרופא המטפל בהורים שלכם חושד כי קיימת ירידה בתפקוד הקוגניטיבי שלהם, הוא ישלח אותם מיידית לבצע אבחון זה שתוצאותיו יצביעו האם קיימים ליקויים כלשהם בכל הקשור אל החשיבה ולכן קיימת ירידה בתפקוד היומיומי של ההורה שלכם.

פעמים רבות, אנשים מבוגרים אשר עברו פגיעה בראש ותפקודם ירד, גם יישלחו לאבחון מסוג זה.

שימו לב, בעלי המקצוע היחידים אשר רשאים לבצע בדיקה זו הם רופאים המתמחים בתחום הפסיכיאטריה, פסיכולוגיה, גריאטריה או נוירולוגיה.

מה כולל אבחון זה?

אבחון מסוג קוגנטיבי יכלול את הדברים הבאים:

  • התמצאות- האם אותו אדם מתמצא בסביבה המוכרת לו.
  • עוררות- כאן מדובר על מצב של ערנות שבו הגוף מגיב בהתאם.

אם העוררות של אותו אדם תקינה, קצב הלב ולחץ הדם שלו יגברו והחושים שלי יהיו דרוכים לתגובה הדרושה ולפעולה הפיזיולוגית הנדרשת.

כאן מעורבים כמה מערכות של הגוף: המערכת האנדוקרינית האחראית על כל הקשור לשליטה, זירוז וויסות חילוף החומרים בגוף שלנו. מערכת העצבים האוטונומית אשר אחראית על כל הקשור לפעולות אשר אינן נעשות כתוצאה מהמודעות שלנו אליהן (הרוק והזיעה המופרשים מגופינו, הנשימה שלנו וכן פעימות הלב הסדירות), כולל מצבים שבהם אנו ישנים או חסרי הכרה ומערכת ההפעלה המצויה בגזע המוח שלנו.

התפיסה המרחבית- אם אנו לוקים בכתיבה, או כל בעיה הקשורה אל שליפת מידע, התנתקויות בזיכרון, בעיות של אי סדר או סדר וארגון מוגזם, קרוב לוודאי שהתפיסה המרחבית שלנו לקויה.
אבחון מסוג קוגנטיבי יבדוק האם יש לנו בעיות בכל הקשור אל הריכוז והקשב שלנו, האם אנו יכולים לשמור על רצף חשיבה, האם הזיכרון שלנו פועל באופן תקין, האם אנו יכולים לפתור בעיות שונות, מצב המודעות ועוד.

תהליך האבחון הקוגנטיבי

האבחונים אשר נעשים הינם אבחונים מסוג: אבחוני מחשב וכן אבחוני עפרון ונייר.

התהליך מתחיל בהערכה ראשונית של אותו אדם על ידי איש מקצוע.

בהערכה זאת, איש המקצוע יקבע מה תהיה הגישה הטיפולית המתאימה לפציאנט שלו ובאילו כלים הוא ישתמש על מנת לאבחן אותו. רק לאחר הערכה זו, מתחיל השלב המעשי של האבחונים.

ראשית כל מתחילים באבחונים הנקראים: 'אבחוני סינון' ועל פי התוצאות שלהם, מעבירים את הפציאנט אבחונים ספציפיים המותאמים לבעיות שלו.

מחפשים בית אבות?

זקוקים לפתרון מיידי להוריכם?

פנו אלינו ונמצא פתרון יחדיו ! שיחת חינם 1-800-210-757

צור קשר

  • captcha

    הכניסו את הקוד המופיע בתמונה
  •